Vytisknout

Klasická prohlídková trasa

Klasická prohlídková trasa znojemským historickým podzemím poučí jak dospělé poutníky nebo dobrodružné povahy, tak i děti. Vrhněte se bez obav o svůj vlastní osud do míst, kam středověcí válečníci vstupovali jen s největšími obavami. Na trase absolvujete celkem 14 zástávek, kde na vás čekají rakve s kostrami nebožtíků, mučící nástroje i s utrápenými zločinci, modlící se mnich, skřeti a mnoho dalšího. Asi hodinová prohlídka je sice tajuplným představením dramatických scén v historických podzemních kulisách města, přesto je trasa vhodná jak pro dospělé, tak i děti.

Rezervace klasické trasy

 

Adrenalinová trasa 1-3

Zde můžete Znojemské podzemí zažít zcela jinak. Budete se pohybovat velmi netradičně – procházet nízkými chodbami (ztížená chůze v předklonu), protahovat se úzkými profily (Váš profil bude vyzkoušen ještě před vstupem), brodit se vodou (na všech trasách je nutno počítat s chůzí ve vodě), lézt po mokrých žebřících…vše potmě, pouze s čelovou svítilnou a v ochranném oděvu.

Rezervace adrenalinové trasy

 

Kryt civilní obrany

Výklad nové prohlídkové trasy nabídne souhrnné a zásadní informace o druhé světové válce, o studené válce, o budování protiradiačních krytů se závěrem, kdy systém civilní obrany zaniknul. Prohlídka o délce téměř 700 metrů je doplněna o exponáty jako je protichemický oblek, plynová maska, funkční radiometr, polní telefon, ale i dýchací přístroj, oživovací zařízení Spireta V. a chemické průkazníky. Na chodbách návštěvníci najdou informační panely se snímky původních dokumentů, mezi kterými jsou také mapy plánovaných zásahů amerických zpravodajských služeb v případě napadení. Výklad prohlídky je pouze v českém jazyce. 

Upozorňujeme, že prohlídková trasa krytu civilní obrany má charakter adrenalinových tras. 

 

Rezervace trasy KRYT CO